Mobilizare incredibilă pentru Spitalul de copii din Timișoara, după implicarea directă a Mitropoliei Banatului. În mai puțin de o lună s-au strâns 50 de mii de lei

Enoriași din toate parohiile au donat și, în mai puțin de o lună, s-au strâns 50 de mii de lei pentru ca micii pacienți să fie tratați în condiții cât mai bune, într-o nouă clădire.

28 Februarie 2021, 23:11 (actualizat 28 Februarie 2021, 23:12) Știrile TVR |
Gest impresionant de solidaritate
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

În ultimele trei săptămâni, enoriașii din parohiile timișorene au răspuns apelului IPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului de a ajuta la dotarea noii secții a spitalului de copii.

Cu donațiile făcute inclusiv astăzi, suma adunată se ridică la peste 50 de mii de lei.

În fiecare an, la spitalul de Copii Louis Turcanu sunt internați în jur de 18 mii de copii, pe lângă cei tratați în urgență. Din 2020, odată cu declanșarea pandemiei, numărul micilor pacienți din saloane s-a redus din pricina rigorilor de distanțare. Nevoia de fonduri se menține, mai ales acum de când s-a construit noua aripă a unității medicale.

Credincioșii care vin la Catedrala Mitropolitană sunt obișnuiți cu îndemnurile umanitare ale Mitropolitului Banatului. În urmă cu câteva zile, când a auzit de la un preot că locuința unor timișoreni a ars într-un incendiu, Înalt Prea Sfinția Să Ioan Selejan a lansat o nouă chemare către enoriași reușind să adune astfel o bună parte pentru suma necesară reconstrucției acoperișului clădirii.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 3°C -1°C
IASI 0°C 0°C
CLUJ -3°C -1°C
CONSTANTA -1°C -1°C
CRAIOVA 0°C 0°C
BRASOV -6°C -4°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI