Mobilizarea decretată de Putin s-a încheiat la Moscova prin decizia primarului

18 octombrie 2022, 17:39

Capitala rusă și regiunea Moscova – două centre admnistrative extrem de importante – au anunțat aproape concomitent că procesul de mobilizare a luat sfârșit pentru că numărul de recruți a fost îndeplinit.

Centrele de mobilizare au pus imediat lacătul, iar infrastructura de acces a fost foarte repede demontată. Bărbaților deja consemnați cu greu le-a venit să creadă anunțul făcut de primarul Moscovei.

222 de mii de ruși au fost mobilizați, iar 16 mii dintre aceștia se află deja pe frontul din Ucraina. Putin a recunoscut că în procesul de mobilizare s-au făcut greșeli, pe alocuri s-a desfășurat haotic și neprofesionist fiind chemate pe front persoane bolnave, cu handicat sau ffără experiență de luptă.

Mulți bărbați au preferat să fugă din țară de frica mobilizării, refugiindu-se în Kazahstan, Georgia, chiar și Mongolia – state care încă mențin un regim fără vize pentru ruși.

Decizia primarului capitalei ruse de a sista procesul de recrutare poate fi una politică, mai ales că de selecția celor trimiși pe front se ocupă tot ministerul apărării. Practic, autoritățile încearcă să reducă din frustrările populației, deja nemulțumită de sancțiuni și alte îngrădiri.

Avocații cu experiență avertizează că procesul de mobilizare poate continua pentru că nu depinde de decizia autorităților locale. Președintele este cel care a decretat mobilizarea și doar el o poate sista, tot printr-o decizie oficială.

CITEȘTE ȘI Kremlinul declară că mobilizarea nu s-a încheiat ”deocamdată”. Peskov dă asigurări că nu vor fi mobilizați mai mult de 300.000 de rezervişti

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite