Mobilizare pentru curățarea lacurilor. Tone de deșeuri sunt strânse de pe lacuri și râuri de către voluntari

21 iulie 2018, 19:41

Pe Lacul Izvorul Muntelui se adună tonele de deșeuri aduse de ape. Angajati ai ISU Neamț și ai Apelor Române fac voluntariat și „pescuiesc” deșeuri de plastic și alte resturi aruncate în râul Bistrița și afluenții săi de localnicii din amonte. Au fost mobilizate echipe care, în mod normal, aveau alte lucruri de făcut.

Chiar și ministrul Ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Denes, a dat o mână de ajutor.

Gunoaiele de pe mal sunt strânse de echipele de munctori, iar cele de pe lac sunt adunate cu ajutorul a două vaporașe. Este folosită o metoda ingenioasă pentru a face față situației.

Tone de peturi sunt încărcate în camioane și transportate către stația de sortare aflată în comuna Tașca, la aproape 25 de kilometri distanță.

Deșeurile sunt sortate și apoi compactate, urmând a fi valorificate.

Şi în judetul Cluj, râurile au ajuns gropi de gunoaie. Pe Someș, lângă barajul din comuna Florești, echipa TVR a găsit aproape o banchiză de deșeuri.

Multe dintre localităţile din jurul Clujului nu au contracte de salubrizare, aşa că localnicii se descurcă cum pot. În Cluj Napoca s-a găsit o soluție pentru ca prin centrul orașului să nu plutească gunoaie. Primaria a instalat un baraj plutitor care oprește deșeurile la intrare în oraș și împiedică mizeriile să mai ajungă prin întregul oraș.

În comuna Florești nici nu a început proiectul de instalare a barajului plutitor, deși autorităţile s-au angajat să facă acest lucru.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite