Mobilizare internaţională pentru Notre Dame. Fonduri şi mesaje de susţinere se îndreaptă spre Paris din toate colţurile lumii

Mobilizare şi reconstrucţie. Sunt cuvintele de ordine la Paris, unde toate eforturile se reunesc pentru a găsi cele mai bune soluţii dar şi fonduri pentru refacerea Catedralei Notre Dame. Între timp, arhiepiscopul Parisului vrea să construiască în faţa catedralei o biserică provizorie din lemn.

18 Aprilie 2019, 15:16 (actualizat 18 Aprilie 2019, 15:17) |

Fonduri şi mesaje de susţinere continuă să se îndrepte spre Paris. Rugăciuni, momente de reculegere şi omagii au loc în toate colţurile lumii, iar mesajul este acela de reconstrucţie şi renaştere.

„Emoţia întregii lumi, impulsul extraordinar de generozitate, după focul care a distrus parţial catedrala, ne vor permite să o aducem înapoi din nou. Putem vorbi de acest Paşte de o Înviere dar trebuie, de asemenea, să ridicăm biserica”, spune Michel Aupetit, arhiepiscop de Paris.

Cele mai multe opere preţioase care au rămas în interiorul catedralei sunt scoase cu grijă şi depozitate, iar dacă acest lucru nu este acum posibil, se încearcă protejarea şi conservarea lor la faţa locului.

“Fiecare parte din orgă va fi demontată şi curăţată, ceea ce va lua câţiva ani, dar pentru a o demonta şi curăţa, catedrala trebuie să fie reparată, deci suntem departe de asta acum”, precizează Johann Vexo, organistul de la Notre Dame.

Donaţiile se adună în conturi iar măsurile de defiscalizare anunţate de guvern ar putea impulsiona întreaga operaţiune.

Autorităţile atrag însă atenţia şi asupra celor care ar putea încerca să profite de buna credinţă a donatorilor şi să încerce să-i înşele. Între timp, ancheta legată de cauzele accidentului continuă. Ipoteza incendierii accidentale este privilegiată.

 

Articole pe aceeaşi temă
 
*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 11°C 12°C
IASI 10°C 11°C
CLUJ 7°C 10°C
CONSTANTA 11°C 14°C
CRAIOVA 9°C 11°C
BRASOV 9°C 10°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI