Mobilizare internațională pentru Grecia. Surprinși de infernul de lângă Atena, turiștii sunt acum voluntari

25 iulie 2018, 23:30

Primăria din Rafina, una din zonele devastate de incendiu, este de câteva zile cartierul general al organizațiilor umanitare și al Crucii Rosii. Aici sunt aduse ajutoarele care pleaca apoi spre sinistrați.

Vin pachete de la oamenii care se considera norocoși că au scăpat cu viață și casa neatinsă, dar vin și transporturi mari din toată lumea.

Despoina Perimeni, secretar general Crucea Roșie: „Toți voluntarii, asistenţi sociali, psihologi, medici, toţi sunt aici. Încercăm să coordonăm şi operaţiunile de căutare, încercăm să îi localizăm pe cei care sunt daţi dispăruţi”.

Surprinși de infernul de lângă Atena, turiștii sunt acum voluntari.

„Eram în vacanţă şi ne-am trezit într-un coşmar. Toţi ar trebui să-i ajutăm pe cei afectaţi de incendiu”.

Guvernul de la Atena a anunțat mai multe măsuri fiscale pentru sinistrați.  Vor fi scutiți de plata impozitelor pe teren anul acesta, iar ratele la bancă vor fi înghețate pe o perioadă de un an.

Guvernul a deblocat 20 de milioane de euro pentru nevoile imediate ale primăriilor din localităţile afectate de incendiu.

De marți dimineață, când a fost activat mecanismul de protecție civilă al Uniunii Europene, sosesc ajutoare de pe tot continentul.

România sprijină Grecia. MApN a trimis două aeronave speciale cu 20 de militari şi echipament adecvat

Au trimis avioane speciale și pompieri inclusiv țări care nu sunt în clubul comunitar, ca Israelul sau Macedonia. Guvernul de la Skopjie a trimis deja 100 de mii de euro.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite