Mobilizare în Munții Maramureșului, în căutarea unui grup de refugiați din Ucraina

5 aprilie 2022, 21:20

ACTUALIZARE Mobilizare de forțe, după un apel la 112 al unui cetățean ucrainean, care a spus că facem parte dintr-un grup de patru bărbați rătăciți în munți. Polițiști de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Poienile de sub Munte, jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean ”Pintea Viteazul” Maramureș și pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Gheorghe Pop de Băsești”  al Județului Maramureș și echipe din cadrul Serviciul Public Județean Salvamont Maramureș participă la operațiunea de salvare a cetățenilor ucraineni.

Sunt condiții meteorologice nefavorabile, zona este foarte greu accesibilă: vârful montan are 1937 de metri altitudine.

ACTUALIZARE Șase dintre cei 10 ucraineni au fost găsiți. Deocamdată, despre ceilalți 4 nu se știe nimic. Șeful Salvamont Maramureș a spus că vor fi reluate căutările în momentul în care se va ști o locație mai exactă.

Poliția de Frontieră Sighetu Marmației a fost sesizată că mai multe persoane care au trecut din Ucraina în România prin Munții Maramureșului s-ar fi rătăcit pe Vârful Pop Ivan, într-o zonă extrem de dificilă.

Erau în pericol din cauza viscolului și a frigului. Dimineață s-au înregistrat minus 10 grade Celsius.

Mai multe echipe române și ucrainene i-au căutat, chiar și un elicopter al MAI.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite