Mobilizare impresionantă la Barcelona. A participat și Mario Vargas Llosa

8 octombrie 2017, 18:47

Catalanii care nu susţin independenţa şi separarea de Spania au vrut să transmită un mesaj guvernului secesionist ca să se întoarcă la discuţii cu executivul spaniol.

Mario Vargas Llosa, scriitor, laureat la premiului Nobel pentru Literatură: În afară de un trecut câteodată glorios, adesea tragic, Spania este şi un loc al libertăţii şi al legalităţii. Acest lucru nu va fi distrus de separatişti.

Manifestanţii au agitat steagurile Spaniei şi Cataloniei, precum şi pancarte cu mesaje de tipul Catalonia este Spania sau Împreună suntem mai puternici.

Mesajele sunt adresate liderului secesionist Carles Puigdemont, care ameninţă cu declararea independenţei de Spania.

Mariano Rajoy, şeful executivului spaniol nu exclude posibilitatea de a suspenda autonomia Cataloniei şi convocarea alegerilor anticipate, dacă secesioniştii declară independenţă Cataloniei.

Premierul Spaniei, Mariano Rajoy: Europa a avut un scop dublu după al Doilea Război Mondial, în primul rând, că nu vor mai fi războaie, în al doilea rând, să devină un spaţiu pentru democraţie, drepturi umane, libertate, respect pentru lege şi progres social şi economic de care toţi oamenii să se bucure.

Exodul firmelor şi companiilor din Catalonia i-a făcut pe separatişti să nu mai vorbească deschis despre independenţă, iar liderul Carles Puigdemont va anunţa următorii paşi ai guvernului său marţi după-amiază, în parlamentul catalan.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite