Mobilizare de forțe pentru răniții de la Spitalul din Piatra Neamț. Medicul-erou, care a suferit arsuri grave, transportat în Belgia

15 noiembrie 2020, 14:26

Când a izbucnit focul, medicul anastezist de gardă a sărit să-și ajute pacienții intubați.

Doctorul Ioan Cătălin Denciu a suferit arsuri de gradul 3 și 4 pe aproximativ 40 la sută din corp. După ce starea lui a fost evaluată, s-a decis transferul în Belgia, la un spital specializat în marii arși.

Ajuns azi noapte în București cu un transport special, medicul rănit a fost supus unei intervenții chirurgicale în secția specializată pentru arși de la spitalul Floreasca. Iar dimineață la 7 și jumătate, un avion Spartan a decolat spre Belgia. Pacientul a fost supravegheat pe durata transportului de o echipă medicală care i-a monitorizat în permanență semnele vitale.

Cei șase pacienți care au supraviețuit iadului de flăcări izbucnit în secția AȚI au fost transferați la spitalul modular Lețcani. Nu au suferit arsuri dar sunt în continuare în stare gravă din cauza infecției cu SARS-CoV-2.

Laura Lucescu, de la TVR Iași urmărește ce se întâmplă acolo.

Între timp la Spitalul din Piatră Neamț a fost adus un container pentru victimele din incendiul izbucnit aseară. Morga spitalului era deja plină înainte de tragedia în care au murit zece oameni, cu vârste cuprinse între 67 și 86 ani.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite