Moaştele Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureştilor, purtate la procesiunea Calea Sfinților - A treia zi de pelerinaj pe Dealul Patriarhiei

Mii de credincioși sunt așteptați, astăzi, în București, la procesiunea Calea Sfinților. Încă de la primele ore ale dimineții, sute de pelerini au urcat Dealul Patriarhiei, pentru a se închina moaștelor Sfinților Dimitrie cel Nou, Constantin și Elena și Nectarie de Eghina.

24 Octombrie 2022, 09:44 (actualizat 24 Octombrie 2022, 21:12) Știrile TVR |

Moaştele Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureştilor vor fi purtate în procesiune de la Catedrala Patriarhală, pe Bulevardul Regina Maria până la Crucea Brancovenească.

Luni dimineață, rândul de pelerini se întinde pe aproximativ 50 de metri, iar timpul de așteptare este de doar câteva minute. În această după amiază va avea loc și procesiunea Calea Sfinților, care va întâmpina o delegație din Grecia, care aduce moaștele Sfântului Ierarh Grigorie Palama.

Apoi, raclele sfinte vor fi depuse spre închinare în baldachinul Sfinților, unde vor rămâne până vineri, 28 octombrie, atunci când se va încheia pelerinajul.

Cel mai mare pelerinaj din Capitală a început de două zile.

Valie Bănescu, despre importanța pelerinajului de astăzi

”Pelerinajul prilejuit de marea sărbătoare Sfântul Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștiului, începe, practic, astăzi, cu ceremonia Calea Sfinților. Ea este compusă din întâlnirea a două coloane, care vor purta moaștele Cuviosul Dimitrie cel Nou, care vor ieși din Catedrală, pe traseul strada Patriarhiei - 11 iunie și vor ajunge la baza Dealului Patriarhiei, unde se vor întâlni acolo cu moaștele Sfinților Constantin și Elena și ale Sfântului Nectarie, aduse de o coloană de preoți care vine de la Catedrala Mitropolitană ”Sfântul Spiridon”, ne-a spus Vasile Bănescu.

”Cele două coloane se vor întâlni cu o delegație sosită din Biserica Ortodoxă a Greciei, care a adus în țară moaștele unui sfânt foarte important, Sfântul Grigorie Palama”, a mai spus el.

”(...) Credința, rugăciunea și închinarea la sfintele moaște, așa cum știm, constituie niște elemente foarte importante în viața creștinilor ortodocsi. Cerând ajutorul lui Dumnezeu, implorând mijlocirea sfinților, omul ajunge să și capete acest ajutor, să se liniștească”, a mai declarat, pentru TVR INFO, Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 23°C 21°C
IASI 24°C 18°C
CLUJ 14°C 14°C
CONSTANTA 13°C 17°C
CRAIOVA 20°C 19°C
BRASOV 20°C 14°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI