Moartea Reginei Elisabeta a II-a: Armistiţiul dintre William şi Harry şi soţiile lor, pe prima pagină a ziarelor britanice

William Kate Harry și Meghan
William Kate Harry și Meghan
11 septembrie 2022, 13:39

Fotografiile cu cele două cupluri în ţinute de doliu şi chipuri triste figurează pe prima pagină a celor mai multe dintre cotidiene. ”Reuniţi pentru bunica”, titrează The Mirror. ”William le oferă o ramură de măslin lui Harry şi Meghan după moartea reginei”, adaugă publicaţia.

Aflaţi în relaţii tensionate de mai multe luni, este pentru prima dată când fiii regelui Charles al III-lea şi soţiile lor au fost văzuţi împreună din martie 2020.

”Prinţii în conflict fac dovada unităţii”
, scrie tabloidul The Sun.

”Reuniţi în durere”,
scrie Sunday Telegraph, care publică pe prima pagină o fotografie cu cele două cupluri înaintând unii lângă ceilalţi spre mulţimea adunată în faţa Castelului Windsor şi spre florile depuse în semn de omagiu pentru regina Elisabeta a II-a, decedată joi la vârsta de 96 de ani, după o domnie de 70 de ani.

Sunday Times face notă discordantă: chiar dacă fraţii şi-au arătat unitatea sâmbătă la Windsor, publicaţia relatează că a fost nevoie de ”negocieri extinse” în culise între cele două tabere, care a dus la o apariţie întârziată cu circa 45 de minute.

”Întinzând mâna pentru a pune neînţelegerile deoparte, moştenitorul tronului demonstrează că urmează exemplul bunicii sale”, scrie The Telegraph.

”Toţi cei care se îngrijorau că succesorii reginei Elisabeta a II-a nu sunt în stare să-i egaleze simţul datoriei au putut răsufla uşuraţi”, a mai scris publicaţia.

The Telegraph evocă ”scene extraodinare” – baia de mulţime a durat 40 de minute -, întrebându-se totodată dacă ”s-au reunit cu adevărat sau doar pentru o seară”.

”William şi Harry, împreună pentru a o plânge pe regină” a subliniat de asemenea The Independent.

”Cât de fericită trebuie să fi fost iubita noastră regină defunctă, de acolo din ceruri, la vederea scenei care se derulează sub privirile ei la castelul Windsor”, a scris Daily Mail. ”Ce bine ar fi fost dacă se producea cât timp ea a fost în viaţă. Dar nu are importanţă. Majestatea Sa era pragmatică: mai bine mai târziu decât niciodată.” ”Probabil că şi regele Charles este fericit”, mai scrie cotidianul.

 

CITEȘTE ȘI

William, Kate, Harry și Meghan au citit împreună mesajele de condoleanțe lăsate la Castelul Windsor de britanici

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă