Moartea misterioasă a unui oligarh rus, anchetată de spanioli

28 aprilie 2022, 19:29

Sergey Protosenya se pensionase de curând de la conducerea companiei petroliere ruse Novatek și avea o avere estimată la 500 de milioane de dolari. Se află în Lloret del Mar în vacanță alături de soție și de fiica de 15 ani. Nimeni nu știe deocamdată cu exactitate ce s-a întâmplat în noaptea în care au murit. Cel care a alertat poliția a fost fiul în vârstă de 22 de ani, aflat la casa familiei din Franța, pe motiv că nu putea lua legătură cu părinții săi.

Jordi Sais Giralt, agent de siguranță publicã în Lloret de Mar: Polițiștii au zãrit din afara casei trupul unei persoane spânzurate într-unul dintre balcoane. Când au realizat despre ce este vorba, au intrat și când au ajuns în interiorul casei au vãzut într-una din camere trupurile a două femei cu semne clare de violență, acoperite cu o pătură.

Soția și fiica lui Sergey au fost înjunghiate. Fiul și un apropiat al familiei susțin că tatăl nu ar fi putut face așa ceva niciodată. Iar anchetatorii au declarat că pe corpul lui Sergey nu au fost găsite urme de sânge.

Moartea misterioasă a avut loc la doar o zi de la asasinarea fostului director Gazprombank, împreună cu întreagă familie în apartamentul din Moscova. De la începutul războiului șase oligarhi ruși au murit în condiții suspecte în Rusia, Marea Britanie și Spania.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite