Moștenitorii Samsung cedează opere de Picasso, Monet și Gauguin pentru soluționarea drepturilor de succesiune

Samsung
Samsung
28 aprilie 2021, 10:46

Lee Kun-hee, cel care a prezidat ascensiunea Samsung Electronics la nivel mondial, era cea mai bogată persoană din Coreea de Sud la momentului decesului, în luna octombrie a anului trecut, la vârsta de 78 de ani, lăsând în urmă o avere estimată la 22.000 de miliarde de woni sud-coreeni (16,4 miliarde de euro).

Coreea de Sud are o legislaţie foarte strictă în ceea ce priveşte moştenirile, cu rate de impozitare foarte mari. Aceasta implică impozite deosebit de mari pentru moştenitorii lui Lee Kun-hee, printre care patronul de facto al grupului Samsung, Lee Jae-yong, condamnat la doi ani şi jumătate de închisoare pentru corupţie.

Familia Lee ”se aşteaptă să plătească peste 12.000 de miliarde de woni în impozite asociate succesiunii, ceea ce înseamnă peste jumătate din patrimoniul total al fostului preşedinte”, a indicat Samsung într-un comunicat.

”Aceste drepturi de succesiune sunt printre cele mai mari solicitate vreodată în Coreea şi în lume”, a continuat grupul precizând că familia va achita aceste impozite în şase tranşe, începând din această lună.

Acest patrimoniu include acţiuni la Samsung Electronics, Samsung Life şi Samsung C&T Corporation, dar şi proprietăţi funciare, potrivit comunicatului.

Lee Kun-hee a deţinut şi o colecţie impresionantă de opere de artă, a căror valoare este cuprinsă, potrivit unor media, între 2.000 şi 3.000 de miliarde de woni.

Samsung precizează că 23.000 de opere din această colecţie vor fi donate, 14 obiecte fiind incluse pe lista ”Comorilor Naţionale” din Coreea de Sud, ce vor fi prezentate Muzeului Naţional din această ţară.

Opere de Marc Chagall, Pablo Picasso, Paul Gauguin, Claude Monet, Joan Miro şi Salvador Dali vor fi donate Muzeului Naţional de Artă Contemporană (MMCA).

Potrivit unor media, aceste donaţii de opere de artă ar trebui să contribuie la reducerea facturii fiscale pentru familie.

Mii de miliarde de woni vor fi, de asemenea, donaţi pentru lucrări în domeniul sanitar, din care jumătate vor fi folosiţi pentru finanţarea primului spital din Seul specializat în boli infecţioase.

Cifra de afaceri a grupului Samsung, a cărui companie Samsung Electronics este unul dintre liderii mondiali pe piaţa smartphone-urilor şi cipurilor de memorie, reprezintă o cincime din Produsul Intern Brut (PIB) al Coreei de Sud, a 12-a economie a lumii.

 

 

sursa agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite