Moțiunea de cenzură, faza pe promisiuni și acuzații. Guvernul anunță că va da bani unor primării a doua zi după vot

7 octombrie 2019, 19:56

Cu 3 zile înainte de un vot crucial pentru cabinetul pe care îl conduce, Viorica Dăncilă anunță că, imediat după vot, va fi o ședință de guvern în care vor fi împărțiți bani la primării.

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a anunţat că nu este vorba despre o rectificare bugetară, ci  în şedinţa de Guvern de vineri se va adopta o hotărâre prin care se vor aloca 1,4 miliarde de lei pentru funcţionarea UAT-urilor (unități administrativ-teritoriale, n.r). Oficialul a  precizat că a doua rectificare bugetară va avea loc în luna noiembrie.

Negocierile pentru moțiunea de cenzură se fac „om la om”, așa că astfel de inițiative sunt catalogate de opoziție drept încercări de a mitui parlamentarii și a-i convinge să nu voteze pentru căderea guvernului.

Liberalii spun că nu au emoții și că au deja multe voturi peste cel necesar succesului moțiunii și demiterii cabinetului. Călin Popescu Tăriceanu anunță, de altfel, că lucrează la o înțelegere cu liberalii pentru a susține viitorul guvern.

Votul în plenul celor două Camere este programat pentru joi. Premierul Dăncilă merge cu propriul scenariu mai departe și promite că va veni imediat în parlament cu o remaniere a Cabinetului.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite