Moțiune de cenzură cu înjurături. Opoziția caută sprijin în încercarea de a demite cabinetul Dăncilă

25 iunie 2018, 11:15

Parlamentarii Puterii care au venit să asiste la citirea moțiunii au fost întâmpinați de colegii de la USR cu câte o scrisoare. Li se cere să îl demită pe Liviu Dragnea din funcția de președinte al Camerei Deputaților.

Liberalii au făcut un inventar al motivelor pentru care, spun ei, guvernul ar trebui demis. Printre acestea, situația economică, obediența premierului și presiunile din justiție.

PNL, USR și PMP mai au nevoie de 80 de voturi pentru a trece moțiunea și a demite guvernul. Se poartă negocieri, dar atât UDMR, cât și neafiliații lui Victor Ponta pun condiții dure.

Coaliția PSD-ALDE a hotărât că miercuri pur și simplu nu va participa la vot.

Opoziția anunță proteste în fața Parlamentului, în timpul dezbaterii și votării moțiunii de cenzură.

 

ACTUALIZARE Moțiunea a fost citită în plenul Parlamentului de către deputatul PNL Robert Sighiartău.

 

ACTUALIZARE A început citirea moțiunii împotriva Guvernului.

Opozitia mai are la dispozitie doua zile pentru a negocia voturile necesare. PNL, USR si PMP au doar 154 de voturi şi au nevoie de încă 80 pentru a da jos guvernul.

Membrii UDMR spun că până acum nu au luat nicio decizie. Fostul premier social democrat Victor Ponta a propus opoziției să accepte un nou Guvern cu reprezentanți din mai multe partide.

Reprezentanții puterii susțin că nu au emoții în privința moțiunii și se concentrează pe modificările Codului Penal.

Opoziția consideră că graba Puterii de a modifica și Codul penal e pentru favorizarea lui Liviu Dragnea. Liderul PSD a fost condamnat în primă instanță la 3 ani și 6 luni cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Surse: 5.000 de posturi deblocate în Sănătate