Festivalul Lavandei, în Maramureș. Surprizele pregătite participanților, de o familie de români

18 iunie 2022, 15:42

Înainte de a deveni apă și ulei de lavandă, iar mai apoi produse cosmetice, tufele violet atrag fluturii, albinele și… oamenii în căutarea unui loc special. Iar când un selfie perfect se combină cu câteva ore de relaxare în aer liber, produse tradiționale și suprize, sfârșitul de săptămâna se poate considera reușit.

Proprietarii unei culturi de lavandă din Maramureș sunt pregățiți de oaspeți, de cum se deschid florile și aerul se umple de parfum.

Ce le place copiilor intrați în câmpuld e lavandă? ”Lavanda, că miroase foarte frumos. Mi-am făcu foarte multe poze în lavandă”, ne-a declarat în copil, sosit la Groși.

În spatele lanurilor de lavandă stă povestea lui Giovani Pagarini. În anii ’90 a emigrat în Canada, dar s-a întors două decenii mai târziu. Cu un vis pe care l-a transformat în realitate.

”Într-o duminică ne-am plimbat… ce ne-ar plăcea… am ncercat să facem ca la carte, o cultură ecologică”, povestește Giovani Pagarini, proprietarul culturii de lavandă.

”Visele nu devin realitate așa peste noapte. Este o muncă de 7 ani , cu suișuri coborâșuri. Este raiul pe pamant pentru noi”, a spus, la rândul ei Eleonora Pagarini.

Anul acesta lavandă a înflorit mai devreme. A fost mai puțină ploaie și mai cald, iar plantele venite din însorita zona mediteraneană s-au bucurat din plin de soare. Iar sărbătoarea a fost oficial deschisă.

Și pentru că surprizele nu puteau să lipsească de la acest veritabil Festival al Lavandei, timp de trei zile, cei care le vor trece pragul soților Pagarini vor găsi și produse tradiționale aduse de artizanii locali, prăjituri, plăcinte și multe alte surprize.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite