Mizerie de nedescris la un cămin pentru vârstnici din Brașov, aflat în carantină. Angajații se tem să doarmă înăuntru din cauza gândacilor care mișună peste tot. Conducerea neagă acuzațiile

2 septembrie 2020, 21:46

Acuzațiile sunt formulate, se pare, chiar de angajații căminului.

Ruda unor bătrâni internați aici susține că a primit de la aceștia fotografii cu mizeria și cu gândacii care mișună peste tot.

Insectele sunt în camere, pe mobilier, în paturi și chiar pe bătrânii care nu se pot mișca.

Potrivit rudei care a sesizat situația, angajații se tem să doarmă înăuntru din cauza gândacilor, așa că și-au scos paturi în curte.

Mai mult, mâncarea pe care o servesc rezidenților este stricată.

Directorul centrului a declarat pentru presa locală că fotografiile sunt din altă parte și că totul este o răzbunare din cauza unui conflict pe care îl are cu o parte a angajaților.

DSP a făcut un control miercuri dimineață și a dat o amendă de 10 de mii de lei pentru neregulile găsite.

Și Inspecția Socială Brașov a fost sesizată.

Centrul pentru persoane vârstnice din Făgăraș a fost dat în concesiune unei asociații din Brăila. Primăria susține că a primit sesizări despre neregulile de acolo și că a reziliat contractul, dar că nu a reușit să comunice cu reprezentanții asociației.

Centrul de la Făgăraș este în carantină de câteva zile, după ce s-a descoperit că peste 20 de persoane sunt infectate cu noul coronavirus.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă