Mizeria, costul încălzirii și poluarea aerului sunt principalele nemulţumiri ale bucureştenilor, arată un sondaj făcut de Primăria Capitalei

21 noiembrie 2023, 19:10

Dragoș Porojnicu, jurnalist TVR: Potrivit studiului făcut de Primăria Capitalei, 84% dintre bucureșteni sunt nemulțumiți de starea salubrității.

Pe lângă mizeria din oraş, consultarea publică realizată de Primăria Generală a mai scos în evidenţă alte două mari nemulţumiri ale bucureştenilor. Acestea sunt legate de calitatea precară a aerului şi de costul încălzirii.

Mihai Mereuță, preşedinte, Liga Asociaţiilor de Proprietari „Habitat”: Bucureştenii plătesc acum 350 de lei gigacaloria dintr-un cost de peste 1.000 de lei de producţie şi aşa cum acum două ierni şi acum o iarnă ni s-a spus că nu mai există bani pentru a acoperi integral, oricând ne putem trezi cu această abordare.

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, are un răspuns pentru fiecare dintre problemele bucureştenilor.

Nicuşor Dan, primarul general al Capitalei: Problema curăţeniei stradale este a primăriilor de sector. Noi avem nişte atribuţii simbolice. Problema facturilor, într-adevăr oamenii plătesc 350 de lei pe gigacalorie, dar în continuare, este una dintre cele mai mici din ţară. În ceea ce priveşte poluarea, ea vine din două surse, una este traficul, cealaltă este încălzirea. Pe încălzire e un efort pe termen mediu şi lung să convingem oamenii să rămână în sistemul centralizat, facem progrese.

La sondajul realizat de primărie au răspuns circa 21.000 de persoane.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă