Mizele intrării României în spațiul Schengen. Ar dispărea controalele la granițe, iar costurile pentru transportul de mărfuri s-ar reduce

8 decembrie 2022, 11:36

Principalul avantaj va fi timpul mai scurt pentru călătorie pentru că vom scăpa de cozile de la controlul pașapoarte. Nu vor mai fi controale la graniță. Concret, gata cu cozile în aeroporturi dacă vom călători spre sau dinspre spațiul Schengen. Un zbor în Europa va fi ca un zbor intern. Gata cu cozile de mașini de la Vama Nădlac, de la granița cu Ungaria, mai ales de sărbători, când românii din vestul Europei vin la rude, în România! Gata cu cozile de la granița cu Bulgaria sau dintre Bulgaria și Grecia când mergem la plajă pe litoralul grecesc! Vom trece granița cu Bulgaria sau cu Ungaria ca și când am trece din județul Prahova în județul Brașov. Nici nu ne-am da seama. Singura condiție: să avem la noi un document de identitate. Iar dacă mergem, de exemplu, la Viena, cu trenul, la vagonul de dormit, nu ne-ar mai trezi nimeni la graniță, ca să ne ceară pașaportul la control. Ar fi ca o călătorie de la București la Timișoara.

Pentru transportatori zicala timpul înseamnă bani s-ar potrivi perfect. Ar dispărea cozile kilometrice pe care trebuie să le îndure șoferii de tir. Marfa va ajunge la destinație mai repede. Cumpărătorii vor fi mulțumiți că produsele nu lipsesc din magazine, șoferii – că au petrecut mai puțin timp pe drum, iar patronii – că nu li strică marfa în vămi sau că plătesc mai mult pe carburant sau pentru diurnele șoferilor. Dacă transportul va costa mai puțin ca acum, automat afacerea va fi mai profitabilă, iar dacă afacerea devine mai profitabilă, România va deveni mai atractivă pentru investitori, cel puțin la fel de atractivă cum este acum Ungaria, țară care are avantajul de a fi în Schengen, în timp ce vecinele ei – România, Serbia – nu.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite