Miza: Bahmut. Rușii sunt în nordul, estul și sudul orașului. Ucrainenii nu cedează. Eroul „Da Vinci”, un simbol al Euromaidanului și al luptei de la Bahmut, înmormântat la Kiev

10 martie 2023, 21:46

Rușii vor să încercuiască Bahmut. Sunt în nordul, estul și sudul orașului. Au intrat până aproape de centru, la râul Bahmutka. În schimb, ucrainenii controlează partea de vest.

Potrivit unor estimări ale Armatei ucrainene, rușii pierd zilnic peste o mie de oameni la Bahmut, iar ei de 7 ori mai puțin. Chiar și așa, cifrele sunt înspăimântătoare. Înseamnă că între 100 și 200 de soldați ucraineni mor zilnic ca să apere orașul.

Printre ei, a fost ucis zilele trecute și Dmytro Kotsiubailo, cu nume de război „Da Vinci”, un erou al Ucrainei, voluntar și protestatar la Euromaidanul din 2014.

Azi, la înmormântarea lui din Kiev, a participat chiar președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

În plus, în Bahmut au mai rămas 4.000 de civili, printre care 38 de copii.

Potrivit analiștilor militari, Ucraina a câștigat timp la Bahmut, timp în care a venit armament greu din țările occidentale, iar trupele s-au antrenat pentru următoarea contraofensivă de eliberare.

Consilierul prezidențial Mihailo Podoliak a declarat pentru ziarul italian „La Stampa” că o contraofensivă ucraineană ar putea avea loc în următoarele două luni.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite