Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei: Sfinţenia spre care tindem înseamnă a te rupe de starea de păcat. Oamenii trebuie să se rupă de sclavia faţă de tehnologie şi să lupte pentru a nu cădea pradă abuzului de avere, putere şi plăcere

Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, Teofan, le-a transmis, miercuri, credincioşilor, cu ocazia participării la hramul Catedralei Episcopale "Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel" din Huşi, că viaţa lor, la fel ca cea a sfinţilor, trebuie să fie o luptă continuă de a se rupe de păcat.

29 Iunie 2022, 14:07 (actualizat 29 Iunie 2022, 14:35) Știrile TVR |
Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, Teofan

Ierarhul a subliniat în predica sa că oamenii trebuie să se rupă de ritmul infernal al sclaviei faţă de tehnologie şi trebuie să lupte pentru a nu cădea pradă "abuzului de avere, putere şi plăcere".

"Ţinta vieţii noastre şi ţinta vieţilor Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel, precum a tuturor sfinţilor, a fost şi rămâne sfinţenia, iar cuvântul "sfânt", cu rădăcină evreiască, înseamnă în limba noastră a te separa de cineva, a te rupe de cineva. Viaţa creştină orientată spre sfinţenie înseamnă a te separa de duhul acestei lumi, a-ţi conduce viaţa după cuvântul Sfântului Apostol Petru 'nu după poftele oamenilor, ci după voia lui Hristos' sau după mărturisirea Sfântului Apostol Pavel a ne conduce în viaţă 'nu din cuvinte învăţate din înţelepciunea omenească, ci din cuvinte învăţate de la Duhul Sfânt'. Sfinţenia spre care tindem înseamnă a te rupe de starea de păcat, a te rupe de ritmul infernal al dorinţei de a-l domina pe celălalt, a te rupe de ritmul de iad al abuzului de avere, de putere şi de plăcere, a te rupe de ritmul infernal al sclaviei faţă de tehnologii de orice fel, care ne transformă din oameni liberi în robi cu adevărat. Strădania de a ne rupe şi de a ne separa de cugetarea cea lumească", a spus el.

Mitropolitul Teofan a participat, miercuri, la Liturghia arhierească ce a avut loc la sărbătoarea hramului Catedralei Episcopale Huşi, alături de episcopul Ignatie al Huşilor, mitropolitul Petru al Basarabiei şi exarh al Plaiurilor, episcopul Antonie de Bălţi, episcopul Veniamin al Basarabiei de Sud şi episcopul Sebastian al Slatinei şi Romanaţilor.

Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei i-a acordat distincţia Crucea Moldavă pentru clerici părintelui Vladimir Beregoi, coordonator al Asociaţiei "Filantropia Ortodoxă" Huşi, care funcţionează sub patronajul Episcopiei Huşilor.

"Părintele Vladimir, după cum bine ştiţi, este implicat în activităţile social-filantropice ale episcopiei noastre. Încercăm la nivelul Episcopiei Huşilor să le fim aproape celor sărmani, celor care au nevoie de ajutorul nostru concret, atât copiilor, cât şi celor care sunt în vârstă şi cel care este "creierul", cel care coordonează, care gândeşte toate aceste proiecte, de mare anvergură unele dintre ele, este părintele Vladimir Beregoi", a menţionat episcopul Ignatie al Huşilor.

 

 

 

sursa agerpres

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 29°C 29°C
IASI 28°C 22°C
CLUJ 25°C 21°C
CONSTANTA 26°C 27°C
CRAIOVA 28°C 27°C
BRASOV 25°C 22°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI