Mitropolitul Banatului, la masă cu oamenii străzii de ziua onomastică

A fost masă de sărbătoare în Banat, unde Înaltpreasfinţitul Ioan și-a sărbătorit onomastica. Așa cum face de ani buni, mitropolitul Banatului a luat masa cu oamenii sărmani la Complexul de Servicii "Sfântul Francisc" al Direcţiei de Asistenţă Socială din Timişoara. Pe lângă masa caldă, mitropolitul le-a oferit celor prezenți și sfaturi duhovnicești.

08 Ianuarie 2023, 13:12 (actualizat 08 Ianuarie 2023, 13:34) Știrile TVR |

Din 2015, Înaltpreasfinţitul Părinte Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului își serbează onomastica alături de beneficiarii Direcției de Asistență Socială a municipiului Timișoara. Este vorba despre peste 100 de oameni ai străzii care sunt găzduiți în două centre din oraș: Complexul de Servicii "Sf. Francisc" și Centrul de suport pentru situații de urgență de la Pădurea Verde.

IPS Ioan Selejan: Din vreme în vreme, aducem aici alimente și medicamente. Începând cu săptămâna care vine, o să intre într-un proces de verificare, de analize fiecare dintre ei. Nădăjduim să-i putem trata.

Ca în fiecare an, oamenii sărmani care primesc ajutorul Direcției de Asistență Socială l-au așteptat pe mitropolit cu emoție, i-au spus necazurile și i -au ascultat povețele.

Și reprezentanții Direcției de Asistență Socială a municipiului Timișoara au primit cu bucurie vizita mitropolitului Banatului.

Marius Murariu, director adjunct al Direcției de Asistență Socială a municipiului Timișoara: În programele noastre latura creștină e extrem de importantă, primul pas e întoarcerea la Dumnezeu...e un ajutor fenomenal în procesul de recuperare al acestor oameni.

Ca în fiecare an, mitropolitul Banatului le-a adus celor nevoiași și alimente de bază pentru cantina Direcției de Asistență Socială și le-a promis oamenilor străzii că îi va ajuta pe viitor să aibă parte și de analize medicale gratuite.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CRAWL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 19°C 16°C
IASI 12°C 13°C
CLUJ 12°C 8°C
CONSTANTA 15°C 13°C
CRAIOVA 17°C 14°C
BRASOV 13°C 12°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI