Mitinguri pro-palestiniene în Statele Unite și în alte țări. „Vreau să mă asigur că banii din taxele pe care le plătesc nu sunt folosiţi pentru a ucide oameni nevinovaţi”

5 noiembrie 2023, 18:53

În Statele Unite au avut loc manifestații la Washington și Los Angeles. În capitala federală au participat 30.000 de oameni. Protestul a fost autorizat, dar în parcul La Fayette, din apropierea Casei Albe, a fost permis accesul doar pentru 1.500 de oameni.

Manifestant: Lucrul cel mai important este să mă asigur că banii din taxele pe care le plătesc nu sunt folosiţi pentru a ucide oameni nevinovaţi. Nu contează dacă palestinieni sau israelieni. Dar noi, ca ţară, trebuie să vedem de ce Gaza este o închisoare deschisă de atâta vreme.

Un marș de solidaritate a fost organizat și în capitala Californiei, Los Angeles. Organizatorii au spus că este o ocazie de a acționa în solidaritate împotriva terorii de stat în lume. Ei au sperat să aducă împreună indigeni, palestinieni, afro-americani și comunitățile evreiești.

Sute de persoane au manifestat pe străzile din Chile și Venezuela în sprijinul palestinienilor din Gaza. Ei purtau drapele palestiniene și au denunțat ceea ce au numit „genocidul” din Fâșia Gaza.

Manifestant: Palestinienii au nevoie de sprijinul nostru, deoarece toţi cei care sunt acolo, oameni şi copii, sunt fiinţe umane. Azi Palestina, mâine Palestina şi mereu Palestina, în viaţă, cu drepturi şi independenţă. Venezuela şi Palestina ca un singur popor.

Și indonezienii au ieșit în stradă în sprijinul palestinienilor. Mulţii susţin cu entuziasm cauza palestiniană.

Manifestant: Sperăm că în Palestina să fie pace în curând şi conflictul să se încheie. În Indonezia trăiește cea mai mare comunitate musulmană din lume.

Sunt anunțate proteste și în state europene. În ultimele săptămâni, după atacarea Israelului de teroriștii Hamas, au avut loc manifestații în numeroase țări din lumea întreagă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite