Mitinguri de susținere pentru Laura Codruța Kovesi în București și în alte orașe din țară

15 februarie 2019, 21:49

Mitinguri au avut loc în București, Timișoara, Brașov, Cluj și Constanța. Protestatarii au scandat mesaje împotriva coaliţiei guvernamentale și  au fluturat steaguri ale României şi Uniunii Europene.

Fosta şefă a DNA, Laura Codruţa Kovesi, a fost pusă oficial sub acuzare în dosarul deschis în urma denunţului făcut de fugarul Sebastian Ghiţă. Acuzaţiile sunt de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă, pentru care o cercetează Secţia privind infracţiunile în justiţie. Dosarul are legătură cu aducerea în ţară a fostului preşedinte aL FNI, Nicolae Popa, condamnat la 10 ani de închisoare.

Kovesi a făcut două cereri de recuzare, a procurorului de caz şi a şefului Secţiei speciale, pentru „afectarea imparțialității”, şi a plecat la Bruxelles, unde va susţine concursul pentru funcţia de procuror şef al Parchetului European.

Vineri seara, procurorii Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie au transmis că o acuză oficial pe Laura Codruţa Kovesi că ar fi primit peste 280.000 de lei de la Sebastian Ghiţă în legătură cu aducerea în ţară a lui Nicolae Popa. Ei anunţă urmărire penală in rem pentru favorizarea făptuitorului şi fals în declaraţii, în legătură cu un comunicat de presă emis de Parchetul General în ianuarie 2017. Acesta făcea referire la condiţiile aducerii în ţară a lui Nicolae Popa.

Codruta Kovesi a fost întâmpinată cu flori de protestatarii #Rezist. Le-a mulțumit, dar nu le-a primit.

Audierea a durat mai puțin de o oră. Kovesi a declarat la ieșire că a fost pusă sub învinuire și că a recuzat procurorul de caz și pe șeful acestuia.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite