Misterul atacurilor acustice din Cuba asupra unor diplomați americani. Jurnaliștii Associated Press au obținut înregistrări

13 octombrie 2017, 16:29

Sunetul obţinut de Associated Press combină mai multe frecvenţe înalte. Înregistrările variază, dar sunetul nu este unul continuu – nici duratele, nici pauzele nu sunt egale.

Teorii sunt multe: spre exemplu, antene parabolice sau dispozitive care să emită aceste sunete la distanţă – pentru că în interiorul reşedinţelor şi obiectivelor americane din Havana nu s-a găsit nimic.

La sfârşitul anului trecut, mai mulţi angajaţi ai reprezentanţelor diplomatice americane s-au plâns de probleme de sănătate. S-a stabilit că au fost ţinta unor atacuri acustice – au fost repatriaţi.

Statele Unite şi-au retras apoi mai mult din jumătate din personalul ambasadei de la Havana şi au expulzat 15 diplomaţi cubanezi din America.

Autorităţile comuniste afirmă că Washingtonul politizează situaţia, după ce a spus, în repetate rânduri, că nu a fost în spatele atacurilor şi că le investighează. Chiar Statele Unite au precizat că nu suspectează Cuba de subversiune.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite