Mister după moartea unui adolescent. Criminaliştii iau în calcul sinuciderea dar şi un joc sinistru de pe internet

5 martie 2017, 22:15

Cu zâmbetul pe buze, ca de obicei, Tudor i-a spus mamei că pleacă la piscină. Şi-a luat rucsacul şi a ieşit din casă. A sunat-o din nou pe femeie să-i spună că revine în scurt timp, însă a ales drumul pădurii din localitate. Era singurul copil al familiei şi se născuse cu o problemă de sănătate. A trecut prin multe operaţii şi, ca să îl ajute, tatăl lui muncea în Germania.

Un anturaj ciudat i-ar fi dat târcoale băiatului în ultima perioadă, susţin unii dintre apropiaţi.

O altă ipoteză şocantă, neconfirmată încă, este vehiculată de tineri din Codlea pe reţelele de socializare. Aceştia au discutat despre faptul că adolescentul ar fi putut să joace aşa-numitul Blue Whale, un joc sinistru de pe internet, căruia i-ar fi căzut pradă sute de tineri din alte ţări. Anul trecut, în Rusia, s-au sinucis 150 de copii.

Dacă te înscrii în joc, cineva îţi devine stăpân pentru un anumit număr de zile şi trebuie obligatoriu să respecţi misiunile pe care ţi le dă acesta. Prietenii tânărului din Codlea nu cred că acesta a fost atras într-un astfel de joc. Nici procurorii nu au indicii, deocamdată, în acest sens.

Psihologii spun că în perioada adolescenţei mulţi tineri au probleme de ataşament şi simt nevoia de apartenenţă la un grup. Astfel, pot fi atraşi de persoane care să-i manipuleze uşor.

Sfatul psihologului este ca atunci când părinţii observă o schimbare de comportament la copiii lor ar fi bine să apeleze la specialişti.

Tânărului din Codlea îi vor fi recoltate şi probe toxicologice pentru ca anchetatorii să poată face lumină în acest caz.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite