Misiuni de salvare în toată ţara

9 ianuarie 2017, 21:23

O fetiţă de cinci ani cu febră foarte mare avea nevoie de ajutor. Părinţii au cerut o ambulanţă, dar salvarea nu putea ajunge în satul Baluşeşti, izolat de două zile.

A fost nevoie de folosirea unei autofreze pentru a face loc maşinilor de intervenţie. Dar cea trimisă de ISU nu a făcut faţă. A mai venit un camion şi încă un utilaj. Care abia au reuşit să străbată drumul. Dar într-un final au ajuns la fetiţă după o misiune de 4 ore.

Şi tot cu un camion a fost adusă la salvare o femeie însărcinată în 9 luni.

Nici în satele Focuri şi Gropniţa din judeţul Iaşi nu se putea ajunge cu maşina la cei care aveau nevoie de ajutor. Aşa că salvarea a venit pe calea aerului.

Oamenii au fost preluaţi cu ajutorul singurului elicopter care mai realizează misiuni de salvare, în judeţul Iaşi, un aparat de zbor al Unităţii Speciale de Aviaţie.

Femeia însărcinată chemase ambulanţa încă de ieri dimineaţă pentru că trebuia să nască. A ajuns la Maternitatea „Cuza Vodă” din Iaşi abia azi după prânz. Tot cu elicopterul au fost transportaţi şi un bărbat cu ciroză hepatică, o femeie diabetică şi un bărbat cu fracturi multiple.

Condiţiile de zbor au fost bune, spre deosebire de 2006, când un elicopter SMURD s-a prăbuşit. Patru oameni au murit atunci.

Piloţii Unităţii Speciale de Aviaţie au depus astăzi coroane şi au prins lumânări în memoria celor doi colegi care au pierit atunci, Valentin Stănescu și Augustin Toma. Şi cadrele medicale de la SMURD au ţinut un moment de reculegere în memoria celor două colege ale lor.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă