Misiuni cu bombardiere strategice americane în Europa. O demonstrație privind capacitatea de ajutor pentru aliați. „Ne-am antrenat şi cu navele de război americane din Marea Neagră”

7 decembrie 2021, 22:07

Un bombardier B-52 alimentează de la un avion KC-135, undeva deasupra Oceanului Atlantic. Mai multe aparate de acest tip au zburat luna trecută direct de la baza Minot din Dakota de Nord și au simulat atacul asupra unor ținte din Marea Nordului. Aparatele au fost escortate și de avioane de vânătoare britanice, dar și de bombardiere americane B-1, staționate la o bază din Marea Britanie.

Lt. col. Nathan „Griz” Jenkins, pilot de bombardier B-1:Avioanele B-1 şi B-52 au un rol de descurajare pentru armata şi pentru Forţele Aeriene ale SUA. B-1 este axat pe zona convenţională pentru descurajare. Noi pilotăm platforme care nu transportă arme nucleare şi încercăm să ne integrăm cu aliaţii şi partenerii pentru a putea descuraja folosind arme convenţionale.

Bombardierele americane B-1 sunt staționate în baza Fairford, însă se antrenează cu mai toți aliații europeni.

În ultima vreme, aparatele au avut misiuni în Lituania, Germania, în apropiere de coastele Italiei.

Lt. col. Nathan „Griz” Jenkins:Am zburat şi în zona Mării Negre. Acolo am alimentat din avioanele cisternă ale Turciei, dar ne-am antrenat şi cu navele de război americane din Marea Neagră.

Bombardierele americane B-1 din Europa au avut misiuni și în Norvegia. Acolo s-au antrenat cu avioane F-16 și F-35 norvegiene.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite