Misiunea umanitară a medicilor români în Republica Moldova s-a încheiat. Au salvat vieţi la spitalele din Bălţi, Chişinău şi Cahul

14 mai 2020, 22:27

7 medici şi 2 asistenţi români au fost implicaţi în cele mai dificile misiuni în lupta cu noul coronavirus. Au format o echipă unită chiar din prima zi. Fiecare a avut rolul şi sarcinile bine stabilite.

Irina Gheban,  medic rezident din Bihor: Am participat chiar la primul transport de la Cahul la Chișinău și cred că această misiune a fost îndeplinită cu succes. Mi se pare că au trecut două zile, nu două săptămâni.

Claudia Dascălu, medic rezident din Bihor: A fost o misiune reușită pentru că am fost primiți cu brațele deschise. O colaborare reușită, a fost o încântare și o plăcere să fim aici.

Oleg Creciun, director, Spitalul raional Cahul: Colegii au venit exact atunci când ne aflam în cea mai complicată situație, în special la Terapie intensivă. Colegii au venit în cele mai complicate zone covid, non covid, au acoperit activitatea mașinii terapie intensivă mobilă, noi am avut 7 transferuri la Chișinău.

Medicii români au primit şi diplome de recunoştină de la autorități.

42 de medici şi asistenţi au fost implicați în total în misiunea umanitară din Republica Moldova.

Au salvat vieţi la spitalele din Bălţi, Chişinău şi Cahul.

România a trimis acolo și echipamente medicale şi medicamente în valoare de 3 milioane și jumătate de euro.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite