Misiunea Orion, un pas mai departe. Naveta va zbura spre Lună, cu echipaj uman la bord

4 noiembrie 2018, 21:25

Compania europeană Airbus a avut nevoie de patru ani pentru a fabrica acest modul, vital pentru viitoarea misiune. Instalația va asigura propulsia, energia sau controlul termic al navetei.

Oliver Juckemhofel, Airbus Bremen: „Noi îl numim inima casei, pentru că asigură propulsia rachetei, electricitatea, controlează căldura suplimentară din capsulă. Şi, ce e cel mai important, dacă ai astronauţi  la bord, modulul asigură aerul necesar, oxigenul şi apa potabilă, este sistemul care asigură viaţa pe navetă.”

În Florida, modulul construit de Airbus va fi unit cu cel destinat echipajului, construit de Lockheed Martin. Până la prima misiune de trei săptămâni pe orbita Lunii, prevăzută pentru 2020 și fără echipaj la bord, naveta Orion va fi testată.

Orion este parte din provocarea tot mai mare de a duce din nou oameni pe Lună, unde descoperirea neașteptată a resurselor de apă a entuziasmat oamenii de știință, iar dezvoltările tehnologice rapide, precum imprimarea 3D, oferă posibilitatea construirii, în următorii ani, a unor elemente de infrastructură pe Lună, cum ar fi un releu pentru un server de date.

Proiectul lunar gateway are ca obiectiv aselenizarea altor misiuni cu echipaj uman în anul 2028 și ar putea constitui o bază pentru călătoria spre Marte.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite