Misiune umanitară încheiată cu succes în Republica Moldova. Ceremonie la Chişinău pentru medicii români

15 mai 2020, 21:41

Medicii români spun că sunt gata să revină în Republica Moldova ori câte ori va fi nevoie. În spitale mai sunt mulţi pacienţi care luptă cu boala.

Oana Bercea, medic, SMURD România: Plec cu gândul la colegii mei, la medicii care am colaborat excepțional şi abia aştept să ajungem acasă. Dar dacă va fi nevoie, ne vom întoarce.

Mulţi basarabeni au venit şi ei să le mulțumească medicilor din România pentru muncă şi dedicație.

În cadrul ceremoniei din Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău, cadrele medicale din România au primit Diplome de Onoare din partea Guvernului.

Ion Chicu, prim-ministrul Republicii Moldova: Dragi prieteni, dragi frați şi surori, misiunea dvs. e ceva mai mult decât o misiune de sprijin. Aţi venit în Republica Moldova să ne ajutaţi să combatem un pericol enorm pentru Republica Moldova, pentru fraţii voştri care trăiesc pe malul stâng al râului Prut.

Echipa formată din 52 de lucrători medicali din România, care au fost într-o misiune umanitară timp de două săptămâni, va pleaca mâine spre casă.

România a ajutat Republica Moldova nu doar cu specialişti ci şi cu o importantă donaţie de echipamente medicale şi medicamente în valoare de 3 milioane și jumătate de euro.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite