Misiune NATO în Afganistan. Jandarmi români vor instrui forțele de securitate locale

Patru jandarmi români au plecat miercuri în Afganistan pentru a instrui forțele de securitate locale. Este vorba despre o misiune NATO, iar jandarmii care vin din mai multe unități din România au parcurs mai multe probe de aptitudini și medicale.

25 Noiembrie 2020, 11:15 |
Afganistan
Afganistan
Afganistan

Misiunea jandarmilor români în Afganistan a început miercuri. În următoarea perioadă cei patru români îi vor instrui pe membrii forțelor de securitate.

„4 jandarmi români au plecat în Afganistan să reprezinte România într-o nouă misiune NATO, încredințată țării noastre. Jandarmii selecționați provin din mai multe unități ale Jandarmeriei Române și vor avea misiunea de a oferi instruire, consiliere și asistență pentru forțele de securitate și instituțiile afgane de profil”, au anunțat reprezentanții Jandarmeriei.

Înainte de misiune, jandarmii au stat în izolare timp de 14 zile. De asemenea, ei au trecut prin mai multe verificări.

„Anul acesta, selecția pentru participarea la această misiune s-a făcut în condiții speciale, astfel că ofițerii, au trebuit să stea 14 zile în carantină înainte de a porni în misiune. Pentru participarea la misiune, jandarmii au parcurs mai multe probe de verificare a cunoștințelor, competențelor lingvistice în limba engleză, examenul psihologic și examenul medical. În plus, toți au fost testați pentru COVID-19 și rezultatul a fost negativ”, au explicat jandarmii.

Până în prezent, Jandarmeria Română a dislocat 13 contingente în timpul misiunii NATO. În prezent, jandarmii români mai participă la misiuni internaționale sub egida UE și ONU.

 

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 14°C 17°C
IASI 15°C 15°C
CLUJ 14°C 13°C
CONSTANTA 14°C 15°C
CRAIOVA 15°C 18°C
BRASOV 12°C 14°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI