Misiune de distrugere a unei mine marine în zona Eforie. Au fost mobilizați scafandrii de luptă, care au constatat că era un dispozitiv de tip YAM, construit în perioada sovietică

31 iulie 2022, 20:28

Scafandrii militari au constatat că era o mină marină de tip YAM, care reprezenta un pericol pentru navigația în apele teritoriale românești, a confirmat Ministerul Apărării Naționale.

Mina a fost transportată într-o zonă de siguranță și distrusă prin explozie.

O astfel de mină, construită în perioada sovietică, are o greutate de 172 kg și o încărcătură explozivă formată din 22 kg de TNT, potrivit datelor Statului Major al Forțelor Navale.

(w500) Mină în

Dispozitivul a fost descoperit de o structură a Gărzii de Coastă. A fost solicitată de urgență intervenția scafandrilor de luptă. Conducerea Forțelor Navale a ordonat Centrului 39 Scafandri să ia măsurile necesare pentru a trimite echipa de intervenție în raionul maritim indicat, pentru investigarea situației și eliminarea pericolului din apele teritoriale românești.

(w500) Mină în

Echipa Forțelor Navale și-a început misiunea în jurul orei 19.30.

(w500) IntervenÈ›

(w500) Scafandri

După începerea agresiunii militare neprovocate de către Federația Rusă în Ucraina, la data de 24 februarie 2022, aceasta a fost cea de-a doua intervenție a Forțelor Navale Române pentru distrugerea unei mine marine care provine din raioanele maritime de la nord de România, unde se desfășoară acțiunile de război, subliniază MApN.

(w500) Mină mari

Prima mină marină aflată în zona de responsabilitate a Forțelor Navale Române a fost distrusă de scafandrii EOD ai Centrului 39 în luna martie, la 70 km travers de Capu Midia.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite