Misiune de asistenţă tehnică a FMI, la ANAF

Sigla ANAF
Sigla ANAF
26 septembrie 2022, 15:15

„Am participat luni dimineaţă la şedinţa de deschidere a misiunii de asistenţă tehnică a Fondului Monetar Internaţional în România, alături de reprezentantul FMI, Cameron Smith. Întâlnirile dintre reprezentanţii ANAF şi cei ai FMI vor continua în următoarele două săptămâni, obiectivul fiind identificarea celor mai bune strategii de creştere a conformării voluntare, urmând ca pe 7 octombrie să fie prezentate concluziile întâlnirilor, dar şi un plan de acţiune”, a scris pe Facebook preşedintele ANAF, Lucian Heiuş.

Potrivit acestuia, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a obţinut încasări de 246,2 miliarde de lei în primele opt luni din 2022, iar până la finalul anului suma ar urma să ajungă la aproximativ 375,9 miliarde de lei.

„Practic, în opt luni de zile, am reuşit să aducem la bugetul de stat 246,2 miliarde de lei, iar ca urmare a ultimei rectificări bugetare, până la finalul anului, total încasări pe care trebuie să le realizeze ANAF se cifrează undeva în jur de 375,9 miliarde de lei. Dacă ne comparăm cu veniturile realizate anul trecut, în primele opt luni din acest an avem o creştere de 22,4% ca indice nominal şi de de 12,5% ca indice real. Trebuie să ţinem cont de inflaţie, de creşterea economică, de tot ce se întâmplă în economie la un moment dat”, a declarat şeful ANAF, duminică, la Digi 24.

Acesta a adăugat că în primele opt luni din 2022 angajaţii ANAF au efectuat peste 23.000 de controale la agenţii economici.

„Sumele suplimentare atrase ca urmare a acestor controale se apropie de două miliarde de lei, pe partea de inspecţie, iar Antifrauda a ajuns la aproape un miliard de lei, sume sustrase declarării şi achitării”, a adăugat preşedintele ANAF, Lucian Ovidiu Heiuş.

 

 

 

sursa agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă