Miron Cozma, audiat în dosarul ‘Mineriada’, la Parchetul General

13 ianuarie 2017, 10:31

Mie nu mi-e teamă de procuratură, mi-e teamă doar de Dumnezeu (…) Cum e posibil ca procurorii, care anchetează acum, în 1990 îi anchetau pe cei din Piața Universității, prin ordinele unora i-au și arestat pe cei din Piața Universității și acum sunt mari susținători ai Pieței Universității. Aceiași procurori. Cum vă explicați?, le-a spus Cozma jurnaliștilor la sosirea la Parchetul General, potrivit Agerpres.

Procurorii militari susțin că, în perioada 11 — 15 iunie 1990, inculpații au decis, organizat și coordonat „un atac generalizat și sistematic”, lansat împotriva unei populații civile, respectiv împotriva manifestanților din Piața Universității din București, precum și a populației Capitalei, atac în care au implicat participarea forțelor armate ale Ministerului de Interne, Ministerului Apărării Naționale, Serviciului Român de Informații, precum și a unui număr de peste zece mii de mineri și alți muncitori din mai multe zone ale țării.

Potrivit Telejurnal, săptămâna viitoare vor fi audiaţi fostul preşedinte al României, Ion Iliescu, şi fostul premier, Petre Roman. Cei doi sunt inculpaţi pentru infracţiuni contra umanităţii.

Fosta conducere a României din 1990 este acuzată de reprimarea sângeroasă a manifestanţilor din Piaţa Universităţii şi de chemarea minerilor în Bucureşti.

Patru persoane au fost ucise şi câteva sute au fost bătute crunt şi arestate.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite