Mircea Miclea, fost ministru al Educației, la TVR Info: Exmatricularea temporară, o ultimă soluţie. Pănă la ea: alocarea unui profesor de sprijin, consilierea psihopedagogică, implicarea părinţilor

Calitatea pregătirii personalului didactic, lipsa de implicare a părinţilor şi regulamente şcolare neclare şi prea puţin riguroase - toate acestea au legătură cu ceea ce se întâmplă astăzi în şcolile din România. Este opinia profesorului şi fostului ministru al Educaţiei, Mircea Miclea. Potrivit acestuia, exmatricularea temporară ar putea fi o soluţie, însă doar atunci când restul metodelor au fost epuizate. Declaraţiile au fost făcute aseară, la emisiunea INFO EDU, la TVR INFO.

13 Aprilie 2023, 17:54 (actualizat 13 Aprilie 2023, 18:23) Știrile TVR |

MIRCEA MICLEA, fost ministru al Educaţiei: Putem să includem inclusiv exmatricularea pe o perioadă determinată de timp, dar doar ca ultimă soluţie, după ce alte soluții, gen alocarea unui profesor de sprijin, consilierea psihopedagogică, implicarea părinţilor în remiterea acestor acte de violenţă. Funcţia ei este de a comunica următorul mesaj: "nu orice acţiune este permisă în spaţiul educaţional" sau, altfel spus, "nu poţi rămâne oricum, orice ai face, în spaţiul educaţional tot timpul". Nu cred că termenul cameră de detenţie este un termen adecvat. Nu ştiu la ce s-au referit domnii de la sindicate, probabil că se gândeau la un tip de penalizare care se numeşte în literatura de specialitate "time out", adică scoţi temporar elevul sau copilul din mediul în care a comis un anumit act care este reprobabil, pentru a-l depriva de întăririle, de recompensele care există în acel mediu. E o pedeapsă care are o mulţime de cercetări în spate. Cât priveşte centrele de reeducare, deocamdată nu cred că soluţia este aceasta, de a crea centre de reeducare. Dacă noi alocăm mai multe resurse pentru pregătirea personalului didactic, pentru alocarea de profesori de sprijin şi de consilieri, pentru îmbunătăţirea regulamentelor şcolare, pentru educarea părinţilor, pentru a se implica în educaţia copiilor şi nu să-i abandoneze în şcoli, atunci nu cred că o astfel de soluţie mai merită să fie luată în seamă.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CRAWL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 33°C 30°C
IASI 30°C 30°C
CLUJ 28°C 28°C
CONSTANTA 26°C 26°C
CRAIOVA 32°C 28°C
BRASOV 31°C 27°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI