Mircea Geoană: “Mesajul meu este același și de la Chișinău și de la București și de la Bruxelles și de la Washington: Aveți încredere în NATO! Ne facem datoria”

14 septembrie 2023, 14:34

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat, joi, în timpul unei întrevederi pe care a avut-o la Chişinău cu primul-ministru moldovean, Dorin Recean, că evenimente de la granița României trebuie puse  în categoria incidentelor și nu a atacurilor deliberate.

„Nu avem un atac deliberat împotriva unui aliat NATO. Incidente pot înâmpla, s-au mai întâmplat, posibil să se mai întâmple și pe viitor. Structurile militare ale NATO și cele ale României sunt în contact permanent pe tot ceea ce înseamnă schimb de informații La Vilnius, liderii noștri au aprobat o nouă generație de apărare pentru teritoriul aliat, în speță pentru Marea Neagră și, în particular pentru România, care include și mai multe sisteme de apărare antirachetă, mai multe trupe, operațiuni multidomeniu, mai mult intelligence. Aceste planuri de apărare sunt în plină aplicare. (…) Astfel de evenimente trebuie puse  în categoria incidentelor și nu a atacurilor deliberate. NATO ia măsuric de protecție a teritoriului aliat, inclusiv în cazul României. Mesajul meu este același și de la Chișinău și de la București și de la Bruxelles și de la Washington: Aveți încredere n NATO! Ne facem datoria”, a declarat Mircea Geoană.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite