Mircea Drăghici își retrage candidatura de la Ministerul Transporturilor

16 februarie 2019, 10:45

După aproape 90 de zile, PSD a renunțat să-i mai propună pe cei respinși de președinte Klaus Iohannis pentru portofoliile de la Dezvoltare și Transporturi. Lia Olguța Vasilescu a fost refuzată de patru ori fie pe motive de legalitate, fie de oportunitate.

Mircea Drăghici aştepta încă un răspuns la a patra încercare.

Fără să spună dacă s-a consultat cu liderul PSD, așa cum a precizat Olguța Vasilescu, Mircea Drăghici a scris azi pe Facebook că va rămâne un om de echipă.

„Am luat decizia de a-mi retrage candidatura pentru funcţia de ministru al Transporturilor. Cred cu tărie că lucrurile importante se fac nu doar cu viziune, muncă şi perseverenţă, dar şi cu sacrificii. Am fost dintotdeauna şi voi rămâne un om de echipă şi vreau să mulţumesc tuturor colegilor din CEx pentru încredere şi susţinere. Îmi doresc un Minister al Transporturilor performant, cu mari proiecte deblocate, cu un plan de investiţii şi cu o strategie coerentă şi sustenabilă şi pentru acest deziderat voi continua să îmi pun la dispoziţia colegilor sprijinul şi experienţa, indiferent de poziţia sau funcţia în care mă aflu. Cred că e responsabilitatea întregii clase politice să nu uite că se află în slujba românilor şi a ţării, unde nicio miză personală nu îşi are locul”, a scris Mircea Drăghici, sâmbătă, pe Facebook.

Cum s-a ajuns la această situaţie şi cum va proceda conducerea PSD, ne spune Marius Vulpe: Conducerea PSD ar trebui să se întrunească într-o ședință a Comitetului Executiv, pentru a decide viitoarele propuneri pentru cele două portofolii.

Interimatul pentru cele două ministere expiră pe 20 februarie.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite