Mircea Beuran a fost demis din funcţia de preşedinte al Comisiei de chirurgie generală a Ministerului Sănătății în cazul pacientei arse

7 ianuarie 2020, 11:11

„Domnul profesor Beuran a fost demis ieri de către domnul manager, iar noi l-am demis din funcţia de preşedinte al Comisiei Ministerului Sănătăţii de chirurgie generală”, a declarat Costache.

Ministrul Sănătății a susținut o conferinţă de presă în care a prezentat concluziile verificărilor efectuate de Corpul de control al Ministerului Sănătății la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti Floreasca, după cazul pacientei arse pe masa de operaţie.

Victor Costache a declarat că pacienta care a ars pe masa de operație de la Floreasca nu era alergică la iod, așa cum a anunțat inițial medicul Mircea Beuran, intervenția fiind făcută de un medic rezident.

O femeie de 66 de ani a ars pe masa de operație a Spitalului Floreasca și, ulterior, a decedat.

Luni, Mircea Beuran a fost demis de la șefia Secției de Chirurgie din Spitalul Floreasca, după ce cercetarea efectuată de conducerea unității arată femeia a ars din cauza unei erori umane a echipei operatorii. Medicii, asistentele și spitalul au primit amenzi de 30.000 lei.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite