„Miracol”, thriller psihologic în regia lui Bogdan George Apetri, un film apreciat de critici

11 februarie 2022, 15:51

“Miracol” al regizorului Bogdan George Apetri e un film polițist atipic, în care nu povestea cu tensiunea ei detectivistică e în prim plan, ci sondarea naturii umane. E ancheta unui viol terminat cu moartea tinerei, în care polițistul care investighează cazul e chiar iubitul victimei.

Înainte să se consacre cinematografiei, regizorul a fost avocat penalist. Spune că-l interesează să chestioneze natura răului.

Ritmul filmului îl mimează pe cel a vieții, detaliile poveștii sunt livrate cu parcimonie spectatorului.

Trioul victimă polițist infractor e interpretat de Ioana Bugarin, Emanuel Pârvu și Cezar Antal. Ultimul face rolul cel mai percutant din film.

Un foarte bun film polițist românesc, su scris criticii de la noi despre “Miracol”. Iar revista „Variety” l-a trecut printre cele mai bune filme de la Festivalul de la Veneția 2021.

Regizorul Bogdan George Apetri are o biografie interesantă. A făcut Dreptul mai întâi, spune că a așteptat să se maturizeze înainte să se apuce de studiile de cinematografie, pe care le-a făcut în America. E plecat din România de 20 de ani și predă la Universitatea Columbia din New York. Deși trăiește peste ocean, până acum a preferat să regizeze filme în România.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite