Minuni pentru copilul adus în comă de la Oradea. E incredibil că e viu după accident, spune prof. Gorgan de la Bagdasar-Arseni

E o minune ce s-a întâmplat cu Alex - copilul în comă izgonit din spital de la Oradea şi adus la Bucureşti după ce ministrul Sănătăţii a aflat de el de la Ştirile TVR. O spune celebrul neurochirurg Mircea Gorgan, care-i urmăreşte evoluţia. Medicul e convins că Alex va face progrese semnificative, într-un an, cu recuperare într-un centru specializat. Mai întâi, trebuie însă operat pentru a i se reface oasele craniului. O placă 3D va fi comandată din Germania.

22 Februarie 2018, 20:18 (actualizat 22 Februarie 2018, 21:20) |
Minuni pentru copilul aflat în comă de la Oradea
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

"Dumnezeu face minuni. Şi copilul are o marjă de recuperare cum la nicio altă vârstă nu se întâlneşte. Văd viaţă în ochii lui. E o minune că a supravieţuit. Incredibil" spune medicul Mircea Gorgan.

Alex era extrem de slăbit, o umbră, când a ajuns la spitalul Bagdasar-Arseni, la sfârşitul lui ianuarie. Medicii de la Oradea spuneau că nu mai are şanse şi îl trimiseseră în comă acasă. Părinţii îl hrăneau cum puteau, printr-un tub, şi era subnutrit. La Bucureşti, a fost scos din ghearele morţii. Face kinetoterapie zilnic şi e stimulat audiovizual pentru a-i stârni interesul pentru viaţă.

Specialiştii se luptă acum să-i întărească organismul lui Alex astfel încât să poată trece printr-o intervenţie chirurgicală care presupune şi sângerare. Acum copilul nu poate pierde nici măcar o picătură de sânge fără ca viaţa să-i fie în pericol.

Alex nu mai are o parte din calota craniană, după ce a fost lovit grav de o maşină. Creierul e direct sub pielea capului.

Dacă starea băiatului de 10 ani va fi bună, în luna următoare va fi supus unei intervenţii de cel puţin 4-5 ore.

"Sunt convins că printr-un program de recuperare într-un centru specializat de care ţara noastră dispune, cu siguranţă, într-un an de zile se vor vedea progrese semnificative", spune medicul.

Copilul va mai rămâne două-trei luni la Bagdasar-Arseni, spune directorul medical al spitalului. Colegul său, care l-a preluat pe Alex, se gândea că ar trebui întărit într-un alt centru, înainte de operaţie.

"Starea e încă destul de fragilă. Sigur că noi suntem legaţi de anumite încorsetări legale asupra timpului de spitalizare într-o astfel de instituţie de urgenţă", spune profesorul Gorgan.

Între timp, e aşteptată şi decizia Avocatului Poporului, care s-a autosesizat în cazul lui Alex. A cerut o anchetă la spitalul din Oradea, care le-a cerut părinţilor să achite o sumă uriaşă pentru spitalizarea copilului pe motiv că a traversat prin loc nepermis.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 13°C 12°C
IASI 11°C 9°C
CLUJ 10°C 9°C
CONSTANTA 13°C 12°C
CRAIOVA 11°C 11°C
BRASOV 11°C 8°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI