Minunea lui Matei, înainte de Paști, venită din Germania, după reportajul Știrilor TVR. Adolescentul va face o operație la coloana vertebrală, care are o deformare severă

6 aprilie 2023, 22:54

Pe Matei l-ați cunoscut în urmă cu două luni, când Știrile TVR au spus povestea lui. Azi am fost din nou la el. Am regăsit același copil plin de viață, vorbăreț, mergând alături de mama sa.

Matei are 14 ani și e în clasa a VII-a la Școala Gimnazială din comuna dâmbovițeană Bilciurești. Chiar dacă va lipsi de la cursuri o perioadă lungă, va avea șansa de a încheia cu bine anul școlar.

Despre destinul lui Matei am aflat de la Asociația Șansa Ta, care de aproape doi ani încearcă să găsească o soluție salvatoare pentru el.

Deformarea coloanei vertebrale a început la șase luni de la naștere și s-a accentuat în anii din urmă, provocându-i o suferință topită doar de zâmbetul lui.

A fost investigat la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Grigore Alexandrescu din București. Iar concluzia a fost că situația poate fi remediată doar în străinătate.

Reportajul difuzat de TVR în februarie a avut ecou în Germania. Un spital din Karlsbad a acceptat să preia cazul.

Mama lui Matei va sta alături de copilul ei timp de două luni, atât cât va dura spitalizarea, iar pentru cheltuieli cei doi vor primi ajutor.

Dumnezeu face minuni. Și o să fie bine. Am așteptat demult asta și visul s-a împlinit. Cu ajutorul lui Dumnezeu ne vom întoarce bine acasă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite