Minora din Neamț suspectă de crimă este cercetată în libertate. Familia bărbatului omorât bănuiește că ar fi vorba de o acțiune premeditată a fetei care l-a înjunghiat

18 august 2021, 18:47

Procurorii din Neamț au stabilit că minora are calitate de suspectă și o cercetează în stare de libertate. Ea a anunțat la 112, în urmă cu două seri, că este agresată și sechestrată într-un apartament, de către un bărbat de 41 de ani. Și-a sunat apoi și o verișoară și i-a spus că a omorât un om.

Vasile Apăvăloaie, tatăl minorei: „Fata nu a făcut prostii până acuma. Nu a umblat nici cu prostituție, nici nu a plecat de acasă aiurea”.

Familia bărbatului omorât bănuiește că ar fi vorba de o acțiune premeditată a minorei care l-a înjunghiat.

Dinu Humă, unchiul bărbatului omorât: „Un băiat foarte, foarte disciplinat. Și curat. Disciplinat. Toate calitățile le avea. El la 9-10 seara, în fiecare seară era în pat. El dormea. Eu după mine zic: că s-a trezit, aia ori a vrut să fure, ori s-a întâmplat ceva. De ce l-a găsit la ușa?”.

“Nu știu dacă o fată de 16 ani, el e un bărbat în toată firea, poate să îl înjunghie de 18 ori. Mai sunt întrebări ce căuta ea la ora aceea în apartamentul lui și multe altele care nu se leagă”, spune tatăl bărbatului ucis.

Cert este că victima și minora se cunoșteau dinaintea incidentului tragic. Ei s-au întâlnit să discute despre un loc de muncă pentru fată. Bărbatul i-ar fi promis că-i poate facilita angajarea la un restaurant sau la un cămin de bătrâni, din apropiere de Piatra Neamț. Cei doi au petrecut peste o oră la restaurantul unde sperau ca fata să se angajeze. Aici au fost refuzați pentru că fata este minoră. Se pare că au mai poposit la o terasă din apropiere, după care au mers în apartamentul bărbatului. Era trecut de ora 8 seara. De atunci și până la ora 1 noaptea când a fost primit apelul la 112, se pare că cei doi au rămas în acea locuință. Ancheta urmează să stabilească dacă moartea bărbatului a survenit în urma unei legitime apărări sau din altă cauză. Până atunci, fata este internată în regim de urgență la Direcția pentru Protecția Copilului Neamț.

Magda Vasilache, purtător de cuvânt DGASPC Neamț: „Este consiliată psihologic și sprijinită să depășească din punct de vedere emoțional trauma suferită. Se va evalua situația familiei psiho-social și, în funcție de rezultatele acestei evaluări, se va dispune în consecință și pentru celălalt copil al familiei”.

Zilele următoare, minora va fi expertizată psihiatric de către specialiști.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite