Minor violat de un adolescent de 15 ani. Băiatul de 9 ani a fost invitat de agresor în apartamentul său

2 octombrie 2019, 12:00

ACTUALIZARE Adolescentul cercetat de Poliţie pentru că ar fi violat un copil a fost reţinut, miercuri, şi va fi propus pentru arestare preventivă, a informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Vrancea.

Incidentul a avut loc în orașul Adjud, duminica seară. Băiatul de 9 ani s-ar fi întâlnit în fața blocului cu doi adolescenți, de 13 și 15 ani. Aceștia l-au invitat la ei în apartament, iar copilul a acceptat. A intrat înăuntru cu adolescentul de 15 ani, care l-ar fi abuzat sexual.

Celălalt adolescent a rămas în scara blocului. Băiatul a ajuns acasă și i-ar fi povestit mamei ce s-a întâmplat, iar femeia a sunat la 112.

Polițiștii au început cercetările și au deschis un dosar penal pentru viol. Agresorul, care împlinește 16 ani luna viitoare, a fost închis într-un centru de detenție pentru minori, pentru numeroase furturi.

Ar fi trebuit să stea în centru până la sfârșitul lunii iulie, anul viitor. Însă, o comisie l-a evaluat și a propus eliberarea lui condiționată, cu 10 luni mai devreme.

Potrivit procedurilor, pentru că agresorul este minor,  împlinește peste o lună 16 ani, se află în supravegherea serviciului de probațiune.

Acum e cercetat din nou și în această dimineață a fost supus unui test psihiatric.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite