Copil de 10 ani, din comuna Călărași, dispărut de joi de acasă. E căutat de oamenii legii de 20 de ore

Velcea Adrian Ionuţ 10 ani dispărut
Velcea Adrian Ionuţ 10 ani dispărut
15 iulie 2022, 09:10

UPDATE Adrian este dat dispărut de noaptea trecută. El a plecat de acasă joi în jurul prânzului cu bicicleta. Tatăl lui știa că se duce să se plimbe cu prietenii. Nu și-a făcut griji. Dar seara, pentru că băiatul nu a mai ajuns acasă, odată cu lăsarea întunericului, tatăl lui s-a alarmat și a început să îl caute. Spre noapte, a sunat și la 112.

Mai mulți polițiști și pompieri s-au mobilizat și au plecat să îl caute, iar, în această dimineaţă, pe malul Dunării, într-o zonă împădurită, au descoperit bicicleta şi hainele lui. Atunci, și-au concentrat căutările în apele fluviului. Adrian nu știa să înoate.

La fața locului au ajuns salvatori din mai multe județe, dar și patru scafandri.

Poliția din Dăbuleni l-a audiat și pe prietenul lui cel mai bun, singurul copil martor, care l-a văzut pe Adrian ultimul, dar care a oferit declarații contradictorii. În urmă cu câțiva ani, verișorul lui Adrian, în vârstă de doi ani, a murit înecat.

 

UPDATE Conform declarațiilor – contradictorii – ale unui prieten de-al lui Ionuț, cei doi ar fi fost la scăldat, iar minorul de 10 ani s-ar fi inecat în Dunăre, în jurul orei 14,30, joi. Pe de altă parte, un vecin susține că l-ar fi văzut pe Ionuț seara, în jurul orei 20.

În familia băiețelului, a mai avut loc o tragedie, în urmă cu trei ani, cînd un verișor de-al său s-a înecat.

„În noaptea de 15 iulie, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Dăbuleni au fost sesizaţi prin apel de urgenţă 112, de un bărbat de 35 de ani, din comuna Călăraşi, cu privire la faptul că, în cursul zilei de 14 iulie, ora 14,00, fiul său Velcea Adrian Ionuţ, de 10 ani, a plecat cu bicicleta pentru a se juca cu alţi copii şi nu a mai revenit la domiciliu. Semnalmente:

– înălţime 1,50 m,
– aproximativ 30 de kg,
– părul negru, tuns scurt.
– La momentul plecării de la domiciliu era îmbrăcat în pantaloni scurţi de culoare închisă, tricou roşu, iar în picioare purta pantofi sport de culoare albă”, informează IPJ Dolj.

Potrivit sursei citate, vineri dimineaţă, pe malul Dunării, în zona localităţii Călăraşi, într-o zonă împădurită, au fost găsite o bicicletă şi articole vestimentare, care au fost recunoscute de familia minorului.

Echipele de poliţişti aflate la faţa locului, sprijinite de voluntari din comuna Călăraşi şi jandarmi din cadrul IJJ Dolj, efectuează căutări, pe mal, în zona pădurii. De asemenea, a fost solicitat şi sprijinul scafandrilor ISU Dolj şi Mehedinţi pentru căutarea în Dunăre.

Persoanele care dețin informații utile cu privire la minorul dispărut sunt rugate să apeleze numărul unic de urgență 112 sau să anunțe cea mai apropiată unitate de poliție.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă