Minivacanța, un test de rezistență. Peste 36.000 de forțe de ordine, printre care polițiști și jandarmi, au fost la datorie

2 mai 2020, 18:09

Sunt zile de foc pentru autorități și forțele de ordine, care încearcă să țină sub control circulația persoanelor, pentru a evita răspândirea noului coronavirus. Iar minivacanța de 1 Mai este un test pentru toată lumea.

Peste 36.000 de forțe de ordine, printre care polițiști și jandarmi, au fost la datorie. Au fost și persoane care au încercat să îi păcălească cu acte false dar s-au ales cu dosare penale.

În Capitală, 18 persoane sunt cercetate pentru fals și uz de fals sub semnătură privată. Procurorii vor să afle dacă cei care au falsificat adeverințele fac parte dintr-o rețea organizată. Un avertisment vine și de la ministrul Sănătății. De această dată, pentru toți cei care s-au relaxat înainte de vreme. Nelu Tătaru atrage atenția că deocamdată nu se pune problema unor măsuri mai puțin restrictive.

Cei care încalcă restricțiile prevăzute în ordonanțele militare valabile în perioada stării de urgență riscă amenzi uriașe și dosare penale.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite