Ministrul ucrainean de Externe: Pachetele suspecte trimise celor 31 de misiuni ucrainene din 15 țări au fost expediate de la o reprezentanță Tesla din Germania

Pachete suspecte trimise unor misiuni ucrainene
Pachete suspecte trimise unor misiuni ucrainene
7 decembrie 2022, 16:45

Ministrul de Externe Dmitro Kuleba a declarat pe Facebook că 31 de misiuni ucrainene din 15 țări au primit astfel de pachete în ceea ce el a numit o „campanie de teroare împotriva diplomaților ucraineni”.

Ucraina, care a fost invadată de Rusia, a declarat săptămâna trecută că „pachete însângerate” conținând ochi de animale au fost trimise la unele dintre misiunile sale din Europa, la scurt timp după ce o scrisoare-capcană a explodat la ambasada sa din Spania, iar poliția a dezamorsat altele trimise, printre alții, premierului spaniol.

„Toate plicurile au aceeași adresă de expediţie: reprezentanța auto Tesla din orașul german Sindelfingen. De obicei, au fost expediate din oficii poștale care nu erau echipate cu sisteme de supraveghere video”, a scris Kuleba.

„De asemenea, infractorii au luat măsuri pentru a nu lăsa urme ale ADN-ului pe colete. Acest lucru, în special, indică un nivel profesionist”.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite