Ministrul ucrainean al Apărării anunță „mobilizarea parțială” de țânțari de luptă – o ironie după acuzațiile lansate de reprezentantul permanent al Rusiei la Naţiunile Unite

Țânțari în acțiune
Țânțari în acțiune
8 noiembrie 2022, 17:55

„În Ucraina a fost anunţată o mobilizare parţială în cadrul căreia se planifică chemarea sub arme a circa 300.000 de ţânţari. Proiectul are denumirea de lucru ‘Mosquitoes împotriva moscoviţilor'”, notează Reznikov într-un comentariu ironic pe Twitter.

Cu câteva zile în urmă, reprezentantul permanent al Rusiei la Naţiunile Unite, Vasili Nebenzia, a declarat că pe teritoriul Ucrainei au fost găsite drone destinate să transporte ţânţari infectaţi cu diverşi viruşi.

„Ştim despre o dronă brevetată în SUA, capabilă să răspândească ţânţari infectaţi cu viruşi periculoşi. Toate acestea provoacă îngrijorarea Rusiei. O astfel de dronă poate să transporte într-o anumită zonă un container cu un număr mare de ţânţari purtători de infecţii, pe care să-i elibereze acolo. Prin înţepătură, ţânţarii îi infectează pe oamenii atacaţi, cu agenţi patogeni ai unor boli deosebit de periculoase”, a declarat Nebenzia, citind de pe o foaie, cu o mină foarte serioasă.

Ambasadorul rus a mai spus că, în Ucraina, ar fi dezvoltate proiecte de studiere a posibilităţii răspândirii infecţiilor prin păsări migratoare şi lilieci.

În martie, trupele ruseşti ar fi găsit pe teritoriul regiunii Herson trei drone cu containere de 30 de litri capabile să transporte ţânţari infectaţi, a afirmat el.

Reprezentantul permanent al Federaţiei Ruse mai declarase că militarii infectaţi cu astfel de viruşi nu ar fi fost capabili „să-şi îndeplinească misiunile care le-au fost trasate”, fără să precizeze cum ar face ţânţarii deosebirea între militarii ucraineni şi cei ruşi.

Încă de la începutul invaziei, Rusia susţinea că în Ucraina ar fi existat programe americane pentru dezvoltarea armelor biologice.

Anterior, preşedintele rus, Vladimir Putin, a declarat că teritoriul Ucrainei „a fost transformat în teren de experimente biologice”.

De asemenea, Rusia a acuzat Ucraina de pregătirea unor „bombe murdare”, indicând locuri în care acestea ar fi construite. La invitaţia Kievului, inspectorii Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA) au efectuat cercetări la faţa locului, dar nu au găsit niciun indiciu legat de construirea vreunei ‘bombe murdare’ în cele 3 locuri indicate de Moscova.

„Ţara mea şi-a pierdut simţul ridicolului!”, a exclamat cunoscutul politolog rus Aleksei Venediktov, fostul redactor-şef al postului de radio „Ecoul Moscovei”, într-o emisiune pe canalul de Youtube „Jivoi Gvozdi”.

Sursa: Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite