Ministrul Turismului: Paguba produsă de Omnia Turism este cea mai mare de după revoluție

18 octombrie 2017, 11:25

„Din punct de vedere al legalității si al moralității, această agenție de turism funcționa perfect, îndeplinea toate caracteristice unei agenții de bună credință. Erau clienți care mergeau de 10 ani cu această agenție. Ce vă pot spune la această oră este că pentru perioada 17 octombrie — 31 decembrie 2017 sunt 433.139 de euro încasați de la persoane fizice și juridice, respectiv 202 clienți care trebuiau să plece în excursie. Nu se mai poate, compania nu mai are acești bani. Fac apel către toate persoanele care au pachete achiziționate prin această agenție să nu se mai deplaseze chiar dacă au biletele de avion plătite, pentru că acele cazări nu sunt achitate. De asemenea, pentru anul 2018 sunt vândute pachete de aproximativ 7,5 milioane de euro pentru 8.500 de clienți, persoane fizice și juridice. Cred că este cea mai mare pagubă realizată de o agenție de turism de după revoluție încoace. Este un lucru grav”, a explicat Dobre.

Acesta a precizat că Omnia Turism, companie prezentă pe piață din anul 1991 mai avea în conturi numai 30.000 de euro, iar ANAF va intra în control în această zonă pentru că în prezent nu poate preciza la cât se ridică paguba produsă bugetul statului.

În prezent, sunt 244 de turiști plecați prin Omnia Turism, o parte dintre ei luând decizia să își plătească singuri cazarea.

Dobre a mai precizat că anul acesta a ridicat 88 de licențe agențiilor de turism din piață, la ora actuală existând 2.061 de agenții de turism cu licență pe piața românească.

Cei 80 de români blocați în Egipt și Thailanda după ce au cumpărat vacanțe-fantoma vor fi ajutați să ajungă acasă de ANAT și ministerul Turismului. Oamenii au ajuns în această situație din cauza problemelor financiare cu care se confruntă agenția de turism. Când au ajuns la destinație s-au trezit ca Omnia nu plătise niciun leu hotelurilor, chiar dacă ei își achitaseră integral sejurul.

O parte dintre turiști păgubiți de Omnia vor fi aduși în țară, alții însă au preferat să plătească în plus pentru a-și continua vacanțele.

Conturile bancare ale agenției Omnia sunt blocate, iar problemele au devenit publice acum două zile, după ce patronul firmei, George Negru, s-a sinucis.

Potrivit ministerului Turismului, Omnia Turism a fost controlată și amendată luna trecută, iar proprietarul era așteptat la minister chiar în aceste zile să dea explicații.

Peste 8 mii de oameni și-au cumpărat vacanțele pentru anul viitor prin această agenție, iar paguba a depășit deja 8 milioane de euro.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

România a pierdut un milion de turiști străini, în ultimii patru ani

UE acordă tichete gratuite tinerilor pentru a vizita Europa

Oferte pe toate gusturile și pentru toate buzunarele, la Târgul de Turism al României