Ministrul Tudorel Toader: Am solicitat GRECO să transmită comunicatul oficial privind obligativitatea recomandărilor

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a scris pe Facebook că a solicitat GRECO să-i transmită comunicatul oficial referitor la obligativitatea recomandărilor din ultimul raport.

11 Mai 2018, 22:09 (actualizat 11 Mai 2018, 22:45) Știrile TVR |
Tudorel Toader

Tudorel Toader, ministrul Justiției: 'Astăzi am solicitat la GRECO să transmită şi la MJ comunicatul oficial referitor la 'obligativitatea' recomandărilor din recentul raport, despre care se tot vorbeşte în presă. Răspunsul primit - 'Nu există un comunicat oficial, însă se pare că a existat o corespondenţă electronică la nivel de secretariat'! În aceste condiţii, solicit oricărui deţinător să facă public un astfel de comunicat oficial!'.

Tudorel Toader, a declarat miercuri, în plenul Senatului, că Raportul GRECO este unul de orientare facultativă.

Tudorel Toader, ministrul Justiţiei, pe 9 mai: Raportul GRECO este unul de orientare, unul facultativ, stabilește standarde europene, dar raportul GRECO în mod categoric nu poate să treacă peste voința legiuitorului național.

Grupul Statelor împotriva Corupţiei îl contrazice pe ministrul Justiţiei: 'Recomandările GRECO sunt obligatorii, iar România nu este o excepţie', au răspuns experţii europeni. 'Raportul de ţară a fost realizat după multe discuţii cu autorităţile relevante, printre care şi ministrul Justiţiei, Tudorel Toader', au precizat experţii.

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 2°C 1°C
IASI 2°C 2°C
CLUJ 3°C 2°C
CONSTANTA 9°C 4°C
CRAIOVA 2°C 2°C
BRASOV 2°C 0°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI