Ministrul Transporturilor: Zilele acestea vor fi pentru unii manageri o ocazie de evaluare a capacității de a gestiona provocările vremii

"Zilele acestea vor fi pentru unii manageri o ocazie de evaluare a capacităţii lor de a gestiona provocările vremii nefavorabile. Nimeni nu poate să vină acum la mine şi să îmi spună că are probleme la contractele privind deszăpezirea, că nu sunt stocuri sau că nu sunt în stare să îşi organizeze personalul", a avertizat Cătălin Drulă, într-un comunicat transmis de Ministerul Transporturilor.

11 Ianuarie 2021, 09:06 (actualizat 11 Ianuarie 2021, 09:17) Știrile TVR |
Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă / FOTO: Autor: MIHAI POZIUMSCHI / AGERPRES FOTO Credit: AGERPRES/FOTO, foto.agerpres.ro

Ministrul Transporturilor a convocat duminică directorii responsabili din cadrul Comandamentului Central de Iarnă.

În acest context, ministrul de resort a subliniat că "nu ne permitem ca echipajele de urgenţă să fie întârziate în intervenţiile lor", având în vedere criza sanitară.

Totodată, el a solicitat instituţiilor din cadrul Comandamentului Central de Iarnă să comunice permanent cu presa "orice aspect ce ţine de desfăşurarea călătoriilor în siguranţă".

Responsabilii din fiecare domeniu au prezentat măsurile dispuse, precum şi stocurile de materiale, personalul mobilizat şi utilajele disponibile.

În zonele aflate sub atenţionare meteorologică, reprezentanţii DRDP Bucureşti, DRDP Craiova, DRDP Timişoara și DRDP Braşov au precizat că sunt asigurate 831 de utilaje, 112.211 tone de sare, 16.383 tone de nisip şi 1605,25 tone clorură.

În ceea ce priveşte CFR Infrastructură, comandamentele teritoriale de iarnă ale Regionalelor CF Bucureşti, Craiova şi Timişoara sunt activate pentru următoarea perioadă. Dispeceratele funcţionează în dispozitive complete. Regionalele de cale ferată din sudul ţării sunt dotate cu utilaje de intervenţie, cu care se va acţiona dacă situaţia o impune. De asemenea, personalul feroviar (587 salariaţi) va acţiona, funcţie de evoluţia acestor fenomene meteorologice, cu utilaje speciale de intervenţie. Au fost montate 5.700 de parazăpezi.

În cazul transportului feroviar de călători cu operatorul naţional, CFR Călători, au fost luate măsuri pentru ca, în cazul apariţiei unor evenimente care determină oprirea trenurilor pe traseu, să fie asigurate atât transferul călătorilor, împreună cu cei de la CFR Infrastructură, cât şi acordarea de asistenţă.

Totodată, sunt asigurate locomotive Diesel pentru remorcarea trenurilor de călători şi personal pentru deservirea acestora.

Pentru desfăşurarea în condiţii de siguranţă a traficului pe aeroporturile din ţară sunt pregătite 161 de utilaje de intervenţie şi stocuri de materiale degivrante lichide (441.450 litri) şi solide (364.375 kg).

Sunt pregătite pentru intervenţie utilajele necesare pentru spargerea gheţii de pe Dunăre, în cazul în care temperaturile scad sub limita îngheţului, se mai arată în comunicat.

Ministrul Cătălin Drulă a subliniat că, în aceste situaţii, toţi cei angrenaţi în asigurarea desfăşurării traficului în condiţii de iarnă trebuie să acţioneze profesionist şi eficient pentru ca toţi călătorii să ajungă la destinaţie în siguranţă.

Sursa: Agerpres

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 19°C 11°C
IASI 15°C 7°C
CLUJ 11°C 4°C
CONSTANTA 16°C 12°C
CRAIOVA 13°C 10°C
BRASOV 14°C 3°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI